Honda Dax 2024

Les mini motos d’Honda han conquistat cors al llarg dels anys, la clàssica Dax 2024 fa el seu retorn triomfal a la gamma europea després de 41 anys d’absència. Aquesta joia s’uneix a la ja volguda Monkey i la MSX125 Grom, prometent una experiència de conducció autèntica i plena de diversió.

Resumeixen model

L’Honda Dax 2024 conserva l’autenticitat de l’original de 1969. Equipada amb un bastidor d’acer, forqueta USD de 31mm, rodes de 12 polzades i un motor SOHC de 2 vàlvules refrigerat per aire, la Dax ofereix el plaer simple de la conducció. Aquest 2024, es presenta un nou i atrevit color Blau Glittering Perlat, agregant un toc fresc al seu atractiu.

Característiques clau

3.1 Estil i part cicle

La Dax presenta un icònic bastidor en forma de T d’acer premsat, combinant manejabilitat i estètica. La seva forqueta USD de 31mm, dos amortidors posteriors i rodes de 12 polzades ofereixen una direcció àgil i un comportament suau. Els frens hidràulics de disc davanter i darrere, amb control ABS, asseguren una frenada efectiva.

3.2 Motor

Amb un motor de 124cc, SOHC, dues vàlvules i refrigeració per aire, la Dax desenvolupa 6,9kW i 10,8Nm. El seu embragatge centrífug i caixa del canvi de quatre velocitats proporcionen una conducció suau i entretinguda. A més, l’eficiència en el consum de gasolina, amb un rendiment de 63,7km/l en mode WMTC, fa que la Dax sigui una opció econòmica.

Fites de la Dax

1969 ST50/70 Dax Honda

La Dax original, fabricada per a exportar a Europa i els EUA, va ser una moto bonica, àgil i fàcil de manejar. El seu èxit radicava en la seva diversió simple i el seu atractiu per a motociclistes de totes les edats.

1972 ST90 Mighty Dax

La ST90 Mighty Dax va portar les coses a un altre nivell amb un bastidor més rígid, manillar estil “mini ape” i rodes més grans per a major velocitat i estabilitat.

1973 CY50 Nauty Dax

Dirigida al mercat de vehicles recreatius, la Nauty Dax va millorar l’estabilitat sobre terrenys accidentats i va oferir un disseny vibrant i alegre.

1995 ST50 Dax

Després de 14 anys, la Dax va tornar al mercat japonès amb totes les característiques emblemàtiques i algunes millores, incloent-hi un seient més llarg.

2023 ST125 Dax

La Dax torna en 2023 amb un motor pràctic de 124cc, caixa del canvi de quatre velocitats i embragatge centrífug, unint forces amb la Monkey i la MSX125 Grom.
Aquest retorn de la Dax, carregat d’història i encant, promet conquistar els cors d’una nova generació, així com reviure records nostàlgics per a aquells que van gaudir d’aquesta mini moto en la seva joventut. L’Honda Dax 2024 està llesta per a escriure un nou capítol en el seu llegat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *