Com frenar amb moto de manera correcta?

Frenar amb moto adequadament és una de les tasques més importants que hem de dur a terme quan ens iniciem en el món de les dues rodes. Avui us expliquem la manera correcta perquè no t’emportis esglais.

Com frenar amb moto de manera correcta

Les nostres motos porten frens en totes dues rodes però això no implica que ambdues realitzin la frenada d’igual manera. Hem de tenir en compte que a l’hora de frenar amb moto és el fre davanter el que farà de fre principal per a saber com frenar amb moto.

Això significa que el nostre fre davanter absorbirà una gran quantitat d’energia en les frenades pel que hem de tenir-ho sempre a punt. D’altra banda, encara que les motos actuals inclouen sistema ABS que evita que el fre s’arribi a bloquejar, és important que controlem la força que apliquem sobre ell, ja que podem arribar a perdre la direcció si l’arribéssim a bloquejar (sobretot en motos més antigues).

El fre posterior, per part seva, compleix una funció fonamental, mantenir l’equilibri de la frenada. Tots dos frens junts aconsegueixen que la frenada sigui en línia recta i tots dos eixos segueixin una trajectòria.

La frenada correcta requereix que frenem lleugerament la part posterior abans d’aplicar fre en la part davantera. Amb això aconseguirem que la moto no s’aixequi en excés de la part posterior i una frenada equilibrada.

És important que nostres frenades siguin suaus i progressives, encara que a vegades, i per motius de necessitat, fem frenades més brusques.
Com frenar quan plou?
Quan ens enfrontem a superfícies lliscants hem de canviar la nostra manera d’aproximació a les frenades. Hem d’augmentar el nostre temps d’anticipació i frenar progressivament. Amb això evitem perdre adherència i perdre el control de la nostra moto.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *