Com circular en grup?

Hi ha moltes maneres de gaudir de la moto, podem fer-ho sols, amb acompanyant o en grups, més o menys grans. Totes les opcions son bones però cada una requerirà d’una sèrie d’aptituds i precaucions per a que puguem gaudir amb seguretat.

Sempre hem de tenir present que la via pública és de tots, i que hem de respectar la resta d’ocupants, així com no baixar la guàrdia: els motoristes som invisibles per la resta de vehicles, i també més vulnerables. Per aquest motiu, sempre hem de desconfiar i intentar anticipar-nos a qualsevol possible situació de risc que es pugui donar.

A més, quan circulem en grup:

  1. En trams d’enllaç, vies ràpides o sortint de la ciutat, podem compactar el grup circulant en forma de zig-zag, és a dir, no ens col·locarem just darrera de la moto que tinguem al davant sinó que ho farem en diagonal. D’aquesta manera guanyem marge de reacció en cas de que haguem de frenar, disposarem de més visibilitat i, a la vegada, serem més visibles.
  2. De la mateixa manera, quan avancem a altres vehicles ens podem cenyir a la part dreta del carril, i així deixar espai per facilitar la incorporació de la moto que vingui darrera nostre.
  3. En trams més estrets, carreteres de dos sentits on els carrils no estiguin delimitats i trams amb revolts, circularem en fila i sempre respectant la distància de seguretat amb la moto que duem davant.
  4. En cas que el grup sigui molt gran, és recomanable separar-nos en grups més petits i reagrupar-nos, per exemple, a l’hora d’esmorzar o de dinar.
  5. Sempre hem de respectar les normes de circulació i senyalitzar les maniobres amb antelació, per a que la persona que vingui darrera sàpiga quin serà el nostre pròxim moviment. També és important que respectem la distància de seguretat amb els altres vehicles.
  6. La teoria diu que els més lents haurien d’anar al principi del grup, però és quelcom que no s’acostuma a posar en pràctica en la vida real. En qualsevol cas, el més recomanable és que una persona amb experiència i bona capacitat de reacció sigui qui tanqui el grup.
  7. Per evitar que ningú es perdi sempre esperarem a la persona que anava darrera nostre. Això també ens permetrà reaccionar més ràpidament en cas que algú pugui tenir un problema.
  8. També és bona opció disposar d’un grup de whatsapp amb la localització de tots per facilitar el reagrupament en cas de que el grup s’arribi a separar.
  9. Encara que ens coneguem la zona, és important no confiar-nos i, en cap cas, circular per damunt de les nostres capacitats o intentar forçar el nostre ritme amb l’objectiu de seguir al grup.
  10. Conèixer el codi de senyes moteres ens facilitarà la comunicació, especialment si no disposem d’intercomunicador.

I si et vols apuntar a una de les nostres sortides, estiguis atent a aquest enllaç https://servihondabcn.com/eventos/

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *