Com puc saber que he de canviar el kit de transmissió de la meva moto?

El kit de transmissió o transmissió secundaria està format per 3 elements que s’encarreguen de transmetre la força que arriba a la transmissió primària des del motor, fins a la roda de darrera, per a que la moto es pugui desplaçar.

Els 3 components son:
– El pinyó, que s’ubica en l’eix que surt de la transmissió primària (la caixa de canvi)
– La corona, que la trobem en la roda de darrera
– La cadena

Aquests components es veuen exposats contínuament a una sèrie de factors que n’ocasionen un desgast, tant pel contacte amb els diferents agents externs com pot ser l’aigua de la pluja o la brutícia, així com per la tensió i la fricció que es genera entre ells i que, a la vegada, provoca que es vegin sotmesos a altes temperatures.

És per aquest motiu que és important mantenir la cadena en un bon estat de lubricació, de manera que es redueixi la fricció d’aquests components entre sí.

Tot i així, i si bé és cert que variarà d’una moto a una altra, aquests components tenen una vida útil limitada, pel que hem de comprovar-ne l’estat de tant en tant.

En el cas de la cadena ens hem de fixar en:
1. Que tots els eslavons mantinguin el seu moviment
2. En cas de que contingui juntes tòriques (encarregades de mantenir el greix en el seu interior) que aquestes no s’estiguin trencant
3. Que no estigui excessivament oxidada
4. Que no hagi arribat al límit de la seva capacitat d’extensió – això ho podem saber comprovant l’indicador de referència que es troba en el basculant, concretament en el cargol d’ajust de la tensió

Respecte la corona i el pinyó mirarem que les dents no presentin deformitats, trencaments o un desgast excessiu.

Generalment, i excepte casos molt puntuals, es recomana que, en cas de detectar que un d’aquests tres elements necessita substitució, realitzem el canvi del conjunt complet (d’aquí el nom de kit de transmissió), ja que en treballar de forma estreta, el mal desgast d’un dels components té efectes negatius sobre els altres dos. Si només en canviéssim un d’ells, podria patir un desgast prematur.

En cas de dubte recorda que pots venir a veure’ns i t’assessorarem sense cap compromís. A més, si necessites un kit de transmissió nou no oblidis consultar-nos les promocions i ofertes vigents de les que et pots beneficiar.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *